Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Æg | Blødkogt Æg

Morgenmad -» Æg

Blødkogt Æg

Blødkogt Æg

Ingredienser:
2 Æg
5 dl vand

Opskriften er baseret på æg i forskellige størrelser. Bemærk den anbefalet tid for det størrelse æg du benytter


Fremgangsmåde:
Sæt vandet over til at koge.
Når vandet koger, læg da æggene forsigtigt i gryden med en ske.
Kog ægget under låg i (7 minutter - størrelse L/XL) / (5½ minut - størrelse S/M), og skyl straks med koldt vand og server.

Kogetiden forøges med 10 sekunder for hvert ekstra æg.


Søgeord: æg, blødkogt, blødt æg, koge

Tilføjet d. 31-03-2011 00:41:53
Indsendt af: Rikke Larsen
Kategori: Morgenmad » Æg
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
Kommentar af: Freja, d.25-05-2007, kl.08:26
Waaauw.. Det er jo helt vildt!
Svær opskrift, men jeg klarede den.
Kommentar af: Jeppe !, d.19-01-2008, kl.12:37
Jeg skulle koge et æg, og så sat jeg min mobil til at ringe efter 5 min, så jeg lagde den på emhætten, og så vibrerede den ned i gryden med kogende vand, så ren reaktion stak jeg min hånd ned i det kogende vand!! :S.. så nu har jeg en forbrænding på min hånd og en ødelagt telefon..
Kommentar af: christian, d.15-06-2008, kl.23:39
hvorfor blev mit æg hårdkogt når jeg gjorde præcis det som opskriften sagde?
Kommentar af: Claus, d.17-06-2008, kl.20:40
Kogetiden varierer efter æggets størrelse.. Dit æg har nok været lille.
Opskriften passer fint til L i æg
Kommentar af: bjarne jønsson, d.14-09-2008, kl.11:33
at koge et perfekt.
sæt æg over i koldt vand. tænd komfur, når vandet koger slukkes, og når vand ikke koger mere er æg blødkogt og perfekt. ( hårdkogt 1 minut mere )
Kommentar af: Maria, d.23-11-2008, kl.12:40
Det er jo vildt nemt, kan opskriften i hoved!
Kommentar af: Svend K, d.11-03-2009, kl.11:12
bjarne jønsson: din fine opskrift har en alvorlig brist - ikke alle komfurer varmer vand op til kogepunktet på samme tid. Dvs. nogle komfurer vil lave ikke-færdigkogte æg

Ah, 7 minutter... Hvorfor havde jeg 3½ minut i hovedet? Monstro ikke at det var Bjarnes version med at starte med æggene i koldt vand... Nok derfor at æggene er blevet lidt vel bløde, nærmest vandige... :)

Tak for opskriften - ja hvor simpel den end må være, så er den ikke at finde i de tre kogebøger jeg har på hylden...
Kommentar af: Brian, d.01-07-2009, kl.11:54
Hvor tragisk din historie om at koge et æg end er Jeppe, så reddede du alligevel min dag :D
Jeg har snart googlet "blødkogte æg" 20 gange. Kan bare ikke huske opskriften. er nok fordi der går måneder imellem mine æg-eventyr :s
Tak for opskriften.
Tip: Put salt i vandet for at sænke vandets kogetemperatur, og lav evt. et lille hul i ægget med en nål eller stift for at forhindre ægget i at krakelere. Og så kan æggebakken bruges til at lydisolere kælderen..
Kommentar af: Jesper, d.07-07-2009, kl.14:50
Yay, så er der blødkogt æg!

Jeppe, undskyld men jeg måtte altså grine højt da jeg læste din historie. Det er altså et skægt billede ;)
Når det så er sagt, så håber jeg din hånd har det bedre og du har fået ny telefon.
Kommentar af: bimmer, d.17-07-2009, kl.21:58
Men i det mindste har du blødkogt æg jeppe (;
Kommentar af: Cecilie, d.02-09-2009, kl.14:40
tak .
det blev nogle gode æg vi fik lavet der.
helt perfekt ...smiler...
følger den opskrift hver eneste gang jeg laver det :)
Kommentar af: Charlotte T, d.09-09-2009, kl.12:30
Svend K: de "3 1/2 min." kommer sikkert fra den sang Dirch Passer synger i Majorens Oppasser "Det hele sker, plus meget mere, på 3 et halvt minuuuuuut" som er hans sang når han laver æg :)
Kommentar af: Lise J., d.10-09-2009, kl.22:03
-Cecilie, hehe ja også mig. Sjovt som man glemmer tiden fra gang til gang *s*
Syns også denne er "opskrift" er god - æggene bliver perfekte hver gang (passer i hvert fald til den størrelse æg vi køber)
Kommentar af: IAH, d.03-10-2009, kl.16:30
Super side - herligt når man pludselig selv skal til at "kokkerere"
Kommentar af: hej, d.09-10-2009, kl.14:00
hvor meget vand skal man bruge?
Kommentar af: Joebo, d.02-01-2010, kl.11:01
Jeg koger dem kun i 4 min. Og kommer lidt eddike i også, og de bliver perfekte. 7 min. lyder lidt voldsomt, men hvis folk herinde synes de bliver ok, så det vel godt nok.. Av min hånd Jeppe. :-)
Kommentar af: Thomas, d.09-01-2010, kl.18:36
Mine var nok for små, ca M/L - så de blev altså smilende - men måske var det istedet fordi det var burhønseæg - dem kan jeg nemlig bedst lide - de smager af håb - den enorme mængde af håb som den usædvanligt stakkels burhøne lægge ægget med i hendes desperation - den ved godt at den er fortabt - men den næste generation - måske. Jeg kan bedst lide burhønseæg - de smager af håb
Kommentar af: ole, d.07-02-2010, kl.11:03
perfekt. fast æggehvide ( ikke blæver), og flydende blomme:-) xl æg
Kommentar af: Brian, d.15-03-2010, kl.16:55
Det var sq da en mærkelig opskrift.. hver gang jeg prøver at følge den ender jeg med omelet????
Hvad gør jeg forkert??
Kommentar af: Frederik, d.05-04-2010, kl.17:44
Jeg fuckede godt nok op, smed æggene ned i det kogende et, så gik de i stykker. Tror det var fordi de var så kolde.
Kommentar af: Gunner, d.16-04-2010, kl.10:16
Jeg forsøgte at følge opskriften, men glemte æggene. Ca. en time senere kom jeg i tanker om dem og skyndte mig ud i køkkenet. Til min forundring var de blevet til krebinetter?!
Kommentar af: Tom, d.27-04-2010, kl.14:49
Haha Gunnar fed historie ;)
jeg venter på mine æg lige nu, skriver et resultat senere!
Kommentar af: Mig?, d.17-05-2010, kl.12:53
Perfekt!
Kommentar af: Daniel, d.31-05-2010, kl.20:05
6 M/L størrelses æg lavede jeg, Kogetiden forøgede jeg ikke og de var perfekte. 5 dl vand som der står.

rigtig mange tak :)
Kommentar af: Laura, d.05-06-2010, kl.12:39
Helt seriøst folkens...
Hvor svært kan det være at lave et blødkogt æg,, eller for den sags skyld hårdkogt??..
Jeg syntes bare det er lidt underligt at i syntes det er så svært... Æget passer jo stortset sig selv!!.
;S
Kommentar af: asdfg, d.04-08-2010, kl.16:45
folken, folkens, folkens. jeg fulgte opskriften og mine blev perfekte!!! :D jeg gav dem bare 6,20 min. i stedet for 7 min.
Kommentar af: Smeden, d.15-08-2010, kl.11:40
jeg havde kun s/m æg men så skar jeg bar et par minutter af det virkede godt nok :)
Kommentar af: Torben, d.16-08-2010, kl.14:57
Kunsten at koge et æg. At mestre den færdighed at koge et æg er som alt andet i denne verden mere kompliceret end som så. Hensyn som fx induktionsvarme kontra konventionel kogeplade, hvorvidt man koger sit æg i flere kilometers højde i Peru eller ved den jydske vestkyst har betydning. Andre forhold som må tages i betragtning for at koge det gode æg er størrelsen på ægget, antallet af æg og hvorvidt præferencen er blødt eller hårdt. Til de "kunstkritiske" stemmer i debatten vil jeg bare opmuntre til at fordybe jer i et af livets store hemmeligheder så informationen kan overgives til efterfølgende generationer så mennesket til al tid vil være i stand til at koge et godt æg. PS mit æg blev godt blødkogt efter 7 min i forvarmet vand. Tak for hjælpen!
Kommentar af: David, d.19-08-2010, kl.12:12
Til Brian, d.01-07-2009, kl.11:54 : Hvad pokker skulle det hjælpe at smide salt i vandet for at sænke kogepunktet? Det må jo givetvis betyde at vandet indeholder mindre varme når det koger, og derfor skal æggene bare have længere tid. Det handler jo ikke om at få vandet til at koge, men at få vandet i den rigtige temperatur..
Kommentar af: Brian II, d.19-09-2010, kl.16:13
Jeg forstår det ikke helt. Først ventede jeg til at vandet kogte, så puttede jeg 5 æg i - låg på - og ventede 8 minutter. Der var en spsk. salt i for at de ikke skulle revne, og jeg tog dem op med en ske, men da jeg skulle spise dem løb de udover det hele, de var slet ikke færdige! :-/
Kommentar af: Kaspar, d.10-10-2010, kl.15:16
Genialt. Perfekt opskrift til M/L str.æg.

@Thomas: Ked af at sige det, men dit eget æg er godt nok tabt på gulvet, for det var da en enormt stupid og latterlig
kommentar at komme med. Du gør nar af Burhøns og synes de smager af håb. Jeg HÅBER du får det bedre, for ellers må din mund godt nok smage af blod i ny og næ, for sådanne kommentarer anbringer da røven i klaskehøjde..
Kommentar af: Laura-basher, d.25-11-2010, kl.12:43
LOL man kan da ikke tage Laura''s kommertar seriøst, alt jeg tænker er hvem fuck der har lukket kvindemennesket ud af køkkenet? :DD

btw tak for opskriften har lige fyret de to mest frådern blødkogte æg ned :P og jeppe you''re the man!
Kommentar af: Eksperten i at koge et hårdkogt æg når det skal være blødkogt, d.02-01-2011, kl.09:03
Jeg har hørt at hvis man laver et lille hul i bunden af ægget med en nål, revner ægget ikke i kogeprocessen.
Desuden skulle det også hjælpe at løbe rundt om gryden og sige som en høne ;)
Kommentar af: Steffen Andersen, d.17-01-2011, kl.13:08
Jeg synes mine æg blev lidt for hårde, men jeg opdagede at det var small æg jeg havde købt, så de blev smidt ud, og efter jeg har købt/prøvet med large æg er de fine :-)
Kommentar af: Sunrise, d.21-01-2011, kl.10:26
Jeg plejer kun at komme 2-3 dl vand i gryden til 2 æg og lader dem koge i vand og damp, delvist for at spare på energien og tiden, samt vandet koger hurtigere. Jeg gav dem 7 min under låg i kogende vand - skruede endda ned på 4 grundet æggets str. dvs. S/M. Resultatet blev lidt for hårde til min præference... Øv! Jeg vil derfor prøve med 5 min. næste gang med S/M æg.
Kommentar af: JMJ, d.23-02-2011, kl.09:26
7 minutter er alt for meget! Jeg putter mine æg i vandet også når det koger slukker jeg for kogepladen og lader det stå 4 minutter +/- 10 sekunder. Så er det klart!
Kommentar af: John, d.02-03-2011, kl.10:07
Jeg er også mest til S/M
Kommentar af: Thomas, d.13-03-2011, kl.12:07
Hvis nu ikke har en gryde.... Kan man så lave dem i en elkeddel istedet?
Kommentar af: Damen, d.23-03-2011, kl.09:13
Hvor svært ka det være at koge et æg :-)
Thomas: SYG kommentar, du er grunden til dyrevelfærd ikke blir bedre. Du burde fandme skamme dig!
Kommentar af: mette, d.30-03-2011, kl.10:51
det er meget ment at koge blødkogt æg også når man har lart opskriften i hovdet
Kommentar af: BigDaddy, d.02-04-2011, kl.12:22
Er der en sammenhæng mellem kogetid, at være burhøne og være til S/M?
Kommentar af: Henrik, d.07-04-2011, kl.16:39
Hvad så med en æggekoger, fandt en frem fra skuffen, men den ryger nok ud da den støjer. Anyway. Kan huske da vi fik vores første æggekoger. Min mor gik vanligt ud og satte dem over lørdag morgen, stillede æggekogeren på kogepladen...og tændte....
Kommentar af: Tony, d.26-04-2011, kl.12:20
Mit æg blev helt perfekt, første gang jeg har kogt æg i mit liv. Det var M/L æg så gav det 6 min 10s pga. der var 3 æg. PERFEKTE Blev min mor sku glad for :D
Kommentar af: Henrik, d.17-05-2011, kl.17:00
5 dl vand.. er det nok?
Kommentar af: Martin, d.18-05-2011, kl.03:38
Haha Thomas epic kommentar var smadret af grin......... mest over det kan bringe folks pis i kog ;)
Der skal ikk meget til i dagens Danmark
Kommentar af: MIG<3, d.01-06-2011, kl.14:21
hvordan kan det være at mit æg blev hårdkogt?... måske fordi jeg ikke hørte æggeuret..!
men det smagte nu OK..
prøver bare igen i morgen.! :) <3
Kommentar af: Jcarlsen, d.08-06-2011, kl.14:29
Ville have en god æggemad, med mayo, persille og hele baduljen. INGEN MAYO, øv!
Så det blev et blødkogt i stedet :)
Kommentar af: Lars, d.13-06-2011, kl.10:55
Det er nemt at koge et æg!
Kommentar af: sami, d.19-06-2011, kl.15:21
Super opskrift, s/m æg 6,5 min = Perfekte blødkogte æg :) oh happy day
Kommentar af: Simon, d.23-07-2011, kl.15:10
sidder og venter på mine æg bliver færdig og følte lige for at smide en lille kommentar ind.
held og lykke med jeres kolonariske oplevelser ;)
Kommentar af: Petronella:), d.27-07-2011, kl.08:48
Uhm uhm uuuhm! Mit L æg blev bare perfekt!
Jeppe jeg føler med dig!
haha, totalt seje kommentarer! det er bare for sejt at læse klokken lort om morgenen!!
Kommentar af: Kasper, d.09-08-2011, kl.13:38
Perfekte æg smager bare bedst ;)
Kommentar af: Hans allegaard, d.24-08-2011, kl.18:11
Jeppe vi er skide ligeglade med din hånd og telefon! var æggene okay!?
Kommentar af: Josefine, d.25-08-2011, kl.12:55
Hehhehehe mine æg stepper på bunden på skift! ;)
Kommentar af: NewbSac, d.23-09-2011, kl.13:57
glæmte mine... de blev hårdt kogt!
Kommentar af: Esben, d.06-10-2011, kl.12:47
Jeg bruger altid opskriften her når jeg laver blødkogte æg.. mest fordi jeg altid får grineren over Jeppe''s kommentar :D Føler med dig ven
Kommentar af: Dennis Dupont, d.25-02-2012, kl.11:18
Har altid troet det tog 3½ minut, på grund af dirch passer i Majoren''s Oppasser :P
Kommentar af: Dan, d.14-03-2012, kl.14:30
Hvis æggene aldrig vil lykkedes skulle i prøve at bruge en Mormor, det hjælper meget... De er gode til det...
Kommentar af: Ditte, d.25-03-2012, kl.19:51
6 min til store dejlige frilands æg og så skylles under koldt vand i ½ min smager fantastisk med himmerlaya salt ;)
Kommentar af: John, d.02-03-2011, kl.10:07
Jeg er også mest til S/M <~~ var færdig af grin JOHN men hvilken str æg foretrækker du så? x3
Kommentar af: Rune, d.01-04-2012, kl.23:52
Jeppe! Jeg ved, du allerede har reddet manges dag, men jeg er nødt til at kongratulere dig med endnu én af slagsen. Jeg er alene hjemme, men skreg af grin, da jeg læste dit ægge-eventyr! :D
Kommentar af: KW, d.05-04-2012, kl.13:40
Perfekt
Kommentar af: Jesper Bang, d.28-04-2012, kl.07:34
Damit jeg lærer det aldrig... Køber en stuepige!
Kommentar af: Line, d.30-04-2012, kl.10:14
Jeg har lige nydt mine små æg som kommer fra mine egne chicks i haven! De må betegnes som small pt. Tænker på om der mon kan være forskel på hvor gamle æggene er og kogningstid? Anyways, min spæde erfaring siger at friske små æg skal kun have 4,5 min. Uuh det smagte mums. En dyborange blomme med masser af smag!
Kommentar af: Claus, d.30-04-2012, kl.16:19
Nej hvor fedt Line - du burde komme forbi Huspaalandet.dk og dele din erfaring med de høns -- går selv med drømmen om at få nogen høns

Skriv en kommentar til opskriften: Blødkogt Æg
Dit Navn:
Validering: 2 + 6 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Hårdkogt Æg


Ja har vi det ikke med at altid glemme tiden på det æg - well, slap helt af og følg opskriften her på hårdkogte æg.

Sæt vandet over til at koge. Når vand

Hårdkogt Æg

Smilende Æg


Sæt vand over til at koge.
Når vandet koger, læg da æg forsigtigt i gryden med en ske.
Kog æg under låg i 8 minutter, og skyl straks med koldt vand og s

Smilende Æg

Æggesalat


Kog først dine æg til hårdkogt. Se evt vores opskrift på hårdtkogte æg.
Del derefter æggene i en æggedeler,

Æggesalat

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk