Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Brød | Franskbrød - Grundopskrift

Morgenmad -» Brød

Franskbrød - Grundopskrift

Franskbrød - Grundopskrift

Ingredienser:
4½ dl lunkent vand
50g gær
750g hvedemel
2 tsk salt
1 tsk sukker

Giver 2 franskbrød


Fremgangsmåde:
Udrør gæren i det lunkne vand (37 C) og tilsæt dernæst sukker, salt og melet og bland det godt sammen. Når dejen slipper skålens sider, tages den op og æltes videre på et meldrysset bord.
Ælt dejen, til den er elastisk og glat, og ælt ekstra mel i hvis det bliver nødvendigt.
Dejen formes til en kugle og lægges tilbage i skålen tildækket.
Lad dejen hæve i 1 time til dobbelt størrelse.

Slå forsigtigt dejen ned, uden at arbejde den for meget igennem, da den nemt kan ende med at blive sej.
Del dejen i 2. Form dem begge til brød og læg dem på en passende smurt bageplade og tildæk igen i 30 minutter.
Når tiden er gået og ovnen er klar på 210 C, pensles brødene med vand, og gives 5 snit på tværs.

Bages i 25 minutter til brødet har en flot skorpe


Søgeord: franskbrød, hvidt brød, frankbrød, franksbrød

Tilføjet d. 05-09-2006 19:58:48
Indsendt af: Rikke Larsen
Kategori: Morgenmad » Brød
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Franskbrød - Grundopskrift
Dit Navn:
Validering: 6 + 9 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk