|
|
Brød | Franskbrød - Grundopskrift
Morgenmad -» Brød
Franskbrød - Grundopskrift
Ingredienser: 4½ dl lunkent vand 50g gær 750g hvedemel 2 tsk salt 1 tsk sukker
Giver 2 franskbrød
Fremgangsmåde: Udrør gæren i det lunkne vand (37 C) og tilsæt dernæst sukker, salt og melet og bland det godt sammen. Når dejen slipper skålens sider, tages den op og æltes videre på et meldrysset bord.
Ælt dejen, til den er elastisk og glat, og ælt ekstra mel i hvis det bliver nødvendigt.
Dejen formes til en kugle og lægges tilbage i skålen tildækket.
Lad dejen hæve i 1 time til dobbelt størrelse.
Slå forsigtigt dejen ned, uden at arbejde den for meget igennem, da den nemt kan ende med at blive sej.
Del dejen i 2. Form dem begge til brød og læg dem på en passende smurt bageplade og tildæk igen i 30 minutter.
Når tiden er gået og ovnen er klar på 210 C, pensles brødene med vand, og gives 5 snit på tværs.
Bages i 25 minutter til brødet har en flot skorpe
|
|
|
Skriv en kommentar til opskriften: Franskbrød - Grundopskrift
|
|
|