Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Æg | Hårdkogt Æg

Morgenmad -» Æg

Hårdkogt Æg

Hårdkogt Æg

Ingredienser:
2 Æg (L - Large)
5 dl vand


Fremgangsmåde:
Ja har vi det ikke med at altid glemme tiden på det æg - well, slap helt af og følg opskriften her på hårdkogte æg.

Sæt vandet over til at koge. Når vandet koger, læg da æggene forsigtigt i gryden med en ske.
Kog ægget under låg i 9 minutter, og skyl straks med koldt vand og server. Kogetiden forøges med 10 sekunder for hvert ekstra æg.

Opskriften er baseret på æg i Large (L) størrelse. Tiden justeres lidt i forhold til dine æg. Jo mindre æg, desto kortere tid skal de koge.


Søgeord: hårdkogt æg, hårdt, gennemkogt,

Tilføjet d. 15-01-2012 17:29:59
Indsendt af: Rikke Larsen
Kategori: Morgenmad » Æg
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
Kommentar af: Mie, d.29-10-2009, kl.20:52
Tak! Hjalp mig meget
Kommentar af: dsn, d.11-02-2010, kl.18:00
put lidt salt i vandet så ægne nemmer a skralde
Kommentar af: mogens, d.19-12-2010, kl.17:33
jihaaa nu kan jeg koge et æg :-)
Kommentar af: Michael, d.08-01-2011, kl.13:59
Yay, nu kan jeg også koge et æg, jeg skal så godtnok til at koge 18 på en gang :p men mon ikke det er det samme :?
Kommentar af: Mathias, d.10-01-2011, kl.18:35
tak :)
Kommentar af: martin, d.01-02-2011, kl.17:03
tusind tak , det hjalp en koge-kunst-løs fyr!
Kommentar af: mads, d.16-02-2011, kl.12:17
tik-TAK!
Kommentar af: marc..Arrild, d.11-03-2011, kl.12:40
uuha det er sku godt med æg
Kommentar af: cille, d.22-03-2011, kl.13:10
TUSIND TAK! jeg sad netop foran min computer da jeg fik løst til en æggemad, men jeg var bange for jeg gjorde det helt hen i vejret. mange tak, nu vil jeg nyde min æggemad med majonæse!! :-)
Kommentar af: Mark, d.12-04-2011, kl.09:30
Hvordan koger man vandet? :-O Det gas :-) tak for hjælpen.
Kommentar af: JCarlsen, d.08-06-2011, kl.14:14
Jeg lærer det ALDRIG! :-)

Tak for hjælpen, endnu engang...
Kommentar af: Don John, d.01-09-2011, kl.16:33
Tak, super trick med vand
Kommentar af: Heine, d.20-10-2011, kl.00:14
Hvordan ved man at vandet koger??
Kommentar af: Kasper, d.29-11-2011, kl.12:38
Mange tak magiske herre! :)
Kommentar af: MS, d.11-12-2011, kl.20:48
@Heine

Hehe, når det bobler. :D
Kommentar af: bette, d.19-12-2011, kl.16:15
tak tak... glemmer det fra gang til gang.....
Kommentar af: Kasper, d.23-12-2011, kl.12:45
var i tvivl om et var 7, 9 eller 11 min æggene skulle have.
Heine: det ved du når vandet bobler.
Kommentar af: Casper b.p., d.09-02-2012, kl.15:31
Hvordan undgår man at æget sprækker under kogningen?
Kommentar af: Æggemanden, d.11-03-2012, kl.17:00
salt gør ik at det er letter at skralde/pille æg, med at de ikke revner :)

Jeg koger æg i en kasserolle. Får vandet i kog, skruger fra max 9 på skala ned på 7 1/2 smider en tsk fuld salt i og så æg og lader dem koge i ca 10min, skyller med koldt vant oglader dem hvile i ca. 15min i køleskab, Det gir go æg :) oO
Kommentar af: Ernesto, d.03-08-2013, kl.13:12
Hmm, og blødt vand hvis de skal være blødkogte ?
Tak for opskriften

Skriv en kommentar til opskriften: Hårdkogt Æg
Dit Navn:
Validering: 8 + 7 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Blødkogt Æg


Sæt vandet over til at koge.
Når vandet koger, læg da æggene forsigtigt i gryden med en ske.
Kog ægget under låg i (7 minutter - størrelse L/XL) / (5½ m

Blødkogt Æg

Æggesalat


Kog først dine æg til hårdkogt. Se evt vores opskrift på hårdtkogte æg.
Del derefter æggene i en æggedeler,

Æggesalat

Smilende Æg


Sæt vand over til at koge.
Når vandet koger, læg da æg forsigtigt i gryden med en ske.
Kog æg under låg i 8 minutter, og skyl straks med koldt vand og s

Smilende Æg

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk