|
Æg | Hårdkogt Æg
Morgenmad -» Æg
Hårdkogt Æg
Ingredienser: 2 Æg (L - Large) 5 dl vand
Fremgangsmåde: Ja har vi det ikke med at altid glemme tiden på det æg - well, slap helt af og følg opskriften her på hårdkogte æg.
Sæt vandet over til at koge.
Når vandet koger, læg da æggene forsigtigt i gryden med en ske.
Kog ægget under låg i 9 minutter, og skyl straks med koldt vand og server.
Kogetiden forøges med 10 sekunder for hvert ekstra æg.
Opskriften er baseret på æg i Large (L) størrelse. Tiden justeres lidt i forhold til dine æg. Jo mindre æg, desto kortere tid skal de koge.
|
|
|
Opskrift kommentarer:
Kommentar af: Mie, d.29-10-2009, kl.20:52 Tak! Hjalp mig meget |
Kommentar af: dsn, d.11-02-2010, kl.18:00 put lidt salt i vandet så ægne nemmer a skralde |
Kommentar af: mogens, d.19-12-2010, kl.17:33 jihaaa nu kan jeg koge et æg :-) |
Kommentar af: Michael, d.08-01-2011, kl.13:59 Yay, nu kan jeg også koge et æg, jeg skal så godtnok til at koge 18 på en gang :p men mon ikke det er det samme :? |
Kommentar af: Mathias, d.10-01-2011, kl.18:35 tak :) |
Kommentar af: martin, d.01-02-2011, kl.17:03 tusind tak , det hjalp en koge-kunst-løs fyr! |
Kommentar af: mads, d.16-02-2011, kl.12:17 tik-TAK! |
Kommentar af: marc..Arrild, d.11-03-2011, kl.12:40 uuha det er sku godt med æg |
Kommentar af: cille, d.22-03-2011, kl.13:10 TUSIND TAK! jeg sad netop foran min computer da jeg fik løst til en æggemad, men jeg var bange for jeg gjorde det helt hen i vejret. mange tak, nu vil jeg nyde min æggemad med majonæse!! :-) |
Kommentar af: Mark, d.12-04-2011, kl.09:30 Hvordan koger man vandet? :-O Det gas :-) tak for hjælpen. |
Kommentar af: JCarlsen, d.08-06-2011, kl.14:14 Jeg lærer det ALDRIG! :-)
Tak for hjælpen, endnu engang... |
Kommentar af: Don John, d.01-09-2011, kl.16:33 Tak, super trick med vand |
Kommentar af: Heine, d.20-10-2011, kl.00:14 Hvordan ved man at vandet koger?? |
Kommentar af: Kasper, d.29-11-2011, kl.12:38 Mange tak magiske herre! :) |
Kommentar af: MS, d.11-12-2011, kl.20:48 @Heine
Hehe, når det bobler. :D |
Kommentar af: bette, d.19-12-2011, kl.16:15 tak tak... glemmer det fra gang til gang..... |
Kommentar af: Kasper, d.23-12-2011, kl.12:45 var i tvivl om et var 7, 9 eller 11 min æggene skulle have. Heine: det ved du når vandet bobler. |
Kommentar af: Casper b.p., d.09-02-2012, kl.15:31 Hvordan undgår man at æget sprækker under kogningen? |
Kommentar af: Æggemanden, d.11-03-2012, kl.17:00 salt gør ik at det er letter at skralde/pille æg, med at de ikke revner :)
Jeg koger æg i en kasserolle. Får vandet i kog, skruger fra max 9 på skala ned på 7 1/2 smider en tsk fuld salt i og så æg og lader dem koge i ca 10min, skyller med koldt vant oglader dem hvile i ca. 15min i køleskab, Det gir go æg :) oO |
Kommentar af: Ernesto, d.03-08-2013, kl.13:12 Hmm, og blødt vand hvis de skal være blødkogte ? Tak for opskriften |
Skriv en kommentar til opskriften: Hårdkogt Æg
Relaterede opskrifter:
Kog først dine æg til hårdkogt. Se evt vores opskrift på hårdtkogte æg. Del derefter æggene i en æggedeler,
|
Sæt vand over til at koge. Når vandet koger, læg da æg forsigtigt i gryden med en ske. Kog æg under låg i 8 minutter, og skyl straks med koldt vand og s
|
Sæt vandet over til at koge. Når vandet koger, læg da æggene forsigtigt i gryden med en ske. Kog ægget under låg i (7 minutter - størrelse L/XL) / (5½ m
|
|